Tinka deed mee aan de retraite van 17-19 april en plaatste deze tekst en afbeelding op FB.
.
Anders dan anders ja, dat wel zo’n ‘Zoomretraite’ vanuit je eigen huis. Maar ook een hele fijne verrassende manier om, middels dans, meditatie en verdiepingsoefeningen in een kleine groep, te bezinnen en stil te staan. Te voelen en te zijn met dat wat in mij aandacht vraagt. Zonder oordeel.
En dansen… Zo’n heerlijke vorm van Expressie geven en Thuiskomen in mijn lijf, in mijzelf… Ervaren wat echt belangrijk is. Helderheid. Zachtheid. Verdriet. Speelsheid. Hoofd en Hart verwarring. Verbinding, vooral met mijzelf maar ook zeker met de anderen. Anders dan in een fysieke retraite, maar zeker aanwezig .
.
Het Dansklooster biedt een liefdevolle bedding, om in deze roerige tijd bij jezelf te zijn en te dansen wat er is…
Dank jullie wel, Coby, Michael en Matilda, en alle mooie Mededansers .
Tot een nieuwe dans…
Anne deed mee met de retraite van 27 – 29 maart en schreef deze review.
.

Dit online dansweekend is een aanrader als je opzoek bent naar een paar dagen bezinning, opladen, plezier, beweging, ontspanning en ontlading. De mooie begeleiding en bijzondere muziek, mediaties en verbindende deelrondes dragen daar allemaal aan bij. En dat alles vanuit de knusse omgeving van je eigen huis. Ideaal! Zonder danservaring vond ik het spannend maar al snel werd duidelijk dat alles er gewoon kon en mocht zijn. Ik ben helemaal om, heerlijk!

Ik was benieuwd hoe een retraite online zou werken voor mij en of het zou werken… het werkt! Op meer lagen dan verwacht. Ook nu, een paar dagen erna geniet ik na en put uit de mooie mediaties en inspiratie op de site van de retraite. Wow!! Lieve drie, heel veel dank voor de dierbaren dagen en jullie mooie energie!

Lieve groet, Anne

Sanneke deed mee met de retraite van 27 – 29 maart en maakte heel toepasselijk een video-review.

Joachim deed mee aan de retraite van 27 – 29 maart en maakte deze video review.

Marion deed mee aan de retraite van 27 – 29 maart en schreef deze review

Het ondenkbare en onvoorstelbare is realiteit geworden…!
Door de wereldcrisis heeft de lente retraite in Zeeveld plaats gevonden in mijn eigen huis… In eerste instantie dacht ik dat deze vorm bij mij niet zou passen… Ik ben er toch zo open mogelijk ingegaan, ik had niets te verliezen en voelde ook wel nieuwsgierigheid…. 

Mijn ervaring van dit weekend is wonderlijk wel intens en speciaal geweest. Ik voel nog steeds de nawerking..

In het begin was het voor mij, en ik merkte ook voor de anderen, onwennig en spannend…naar mate de tijd verstreek in het dansen, voelde ik me vrijer in mijn dans en welkom bij de anderen..Er opende zich organisch allerlei vormen en mogelijkheden, zo kon je kiezen om iedereen, die daar ook voor kiest, in beeld te zien. Maar ook kon ik me even terugtrekken of uit beeld dansen of de beelden van de ander even niet hoeven zien. En wat ik als verrassing ontdekte dat ik in mijn eigen ruimte geluid kon geven aan mijn dans en mijn gevoel. (Het geluid kon je ook uitzetten, wat de meesten ook deden tijdens de dans)

Naarmate het weekend vorderde merkte ik ook hoeveel vrijer ik me begon te voelen en merkte dat ook op bij de ander.., ik kon me ook zo vrij bewegen en meegaan in het spelen met de beelden van de ander..Iemand kwam bijvoorbeeld met een knuffel in beeld en een ander kwam er bij met haar/ zijn eigen knuffel…er kwamen bloemen in beeld en slingers, dansen met de slingers en n sjaal..

Het delen tijdens de deelrondjes van elkaars ervaringen voelde voor mij fijn, ook vanwege de omstandigheden in deze tijd, waar iedereen weer op zijn / haar eigen wijze door geraakt wordt en mee omgaat..en voelde door het hele weekend heen de verbondenheid met elkaar en de wereld.

Ik voel dankbaarheid en bewondering voor Coby, Michael en Mathilda, dat zij dit mogelijk hebben gemaakt en ik kan vanuit mijn eigen ervaring aanraden deze vorm van dansen aan te gaan en wat een verrassing het zou kunnen zijn hoe dit uitpakt…

Misschien zie ik je tijdens één van de volgende zoom dans retraite!?

Marion