Inspiratie voor de invulling van je vrije retraite tijd

Lieve danser, tijdens de online retraite zijn er momenten dat we samen zijn en momenten die je alleen doorbrengt in je eigen Dansklooster. Misschien is het voor jou heel helder wat je in de eigen tijd wilt doen. Mocht je zin om in deze vrijheid een beetje sturing te krijgen, kijk dan naar de diverse ideeen op deze pagina. We wensen je een hele fijne eigen tijd toe.
Er is ook een pagina met meditaties en uitnodigingen in aandachtsvol zijn.

Boomknuffelen

Ja… dit wil je eigenlijk heel graag toch? Maar hoe werkt dat nou? Hoe kan je er ook echt iets bijzonders bij ervaren? Hier wordt het uitgelegd…

Hug a Tree

Voordat je gaat koken!

Opdracht

Dit is een zintuigen-opdracht die je kunt uitvoeren voordat je gaat koken. Ga bewust een kwartiertje eerder dan nodig je keuken in. Je gaat nog geen voorbereidingen voor je maaltijd treffen, maar je gaat je zintuigen uitgebreid activeren. En dat zijn deze:

Ogen – Wat zien je?
Oren – Wat hoor je?
Neus – Wat ruik je?
Tast – Wat voel je?
Mond – Wat proef je?

Deze oefening wordt een stuk leuker als je niet in het midden van de keuken blijft staan, maar echt op onderzoek gaat in je keuken. Dingen ruiken waar je nooit aan ruikt, dingen laten rammelen die je altijd zomaar oppakt… etc.

Geef ieder zintuig 3 minuten de volle verrassende aandacht en lag af en toe om jezelf 😉

Mandala's

Hier vindt hier een link naar de pdf met uitleg over Mandala’s tekenen en een pdf met 4 mandala’s waar je lekker mee aan de slag kan nadat je ze hebt uitgeprint.

Uitleg over Mandala’s

4 Mandala’s om te printen

Labyrint

Het labyrint is al sinds lange tijd een vast onderdeel in onze retraites. Als het niet aanwezig is op de locatie dan maakt Coby er zelf eentje in het zand, of met touw op de vloer. Dat gaat ze helaas deze dagen niet in jouw huis of tuin doen. Maar wel is er deze stap voor stap uitleg over hoe je zelf een labyrint kan leggen, zo groot als je zelf wilt.

Hoe maak en wandel
je een labyrint

Heart Chakra

Dit is een uitgebreide chakra meditatie die je eerst rustig mag doorlezen. Er staan in deze pdf ook tips voor muziek die je tijdens deze meditatie kunt opzetten. We hebben deze meditatie hier geplaatst (en niet op de pagina meditaties) omdat het voorbereiding vraagt. Echt iets om rustig de tijd voor te nemen.

Heart Chakra

De kunst van het ontspannen...

Yoga Nidra… misschien heb je er wel eens van gehoord. Het is bijzonder geschikt als je het verlangen voelt om een paar uur bij te slapen, maar je hebt die tijd niet… (wij gaan het zeker doen!!)

Deze link is rechtstreeks naar een Yoga Nidra op Spotify… dus leg je matje alvast neer.

Levenskunstkoffer

We hebben 5 opdrachten uit de Levenskunstkoffer gehaald. Ze gaan vooral over je bewust worden van je omgeving, vaak op een verrassende manier. Veel plezier!

Mijn ruimte

Mijn wereld in beweging

Levenswiel

Zien wat je nooit eerder zag

De drie bomen

15 minuten vervelen...

Opdracht 

Ga ergens, het maakt echt niet uit waar… zitten. En ga daar 15 minuten niets doen. Echt helemaal niets. En sla gade wat er gebeurd. Wil je bewegen, wil je ideeen opschrijven, ga je malen, raak je geirriteerd of juist heel ontspannen? Let op… je mag niets doen!

30 minuten in de 'rommelkamer'

Opdracht

Kies een ruimte in je huis uit, waar je liever niet te lang bent omdat het er een flinke rommel is… wie herkent dat niet?

Ga hier 30 minuten zijn en sta je jezelf toe om binnen die tijd je impulsen te volgen. Je mag er dus doen wat je wilt…